Проблемні питання кваліфікації злочинів проти інтелектуальної власності - Хрідочкіна, Анастасія Андріївна (НГУ, 2013)
Специфічною рисою об’єктів права інтелектуальної власності є те, що вони не мають матеріальної форми (на відміну від речей, як об’єктів права власності). Економічна ж цінність об’єктів права інтелектуальної власності при цьому не залежить від матеріального носія, на якому вони розташовані - він є лише способом передачі ідей, думок та висновків автора іншим особам. Зазначений статус об’єктів прав інтелектуальної власності робить їх дуже вразливими для недобросовісного використання без згоди власника.
Keywords: кваліфікація злочинів; квалификация преступлений; проблемні питання; проблемные вопросы; інтелектуальна власність; интеллектуальная собственность