Дослідження впливу цинку на ростові показники рослин- фіторемедіантів - Сушко, Злата Леонідівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Пояснювальна записка: 116 с., 25 рис., 28 табл., 60 літературних джерел, 5 додатків.
Дослідження впливу цинку на ростові показники рослин- фіторемедіантів
Теоретичний розділ містить характеристику цинку. Наведено критичний аналіз та основні принципи шести методів фіторемедіації. Оцінено доцільність рекультивації техногенно забруднених територій за допомогою рослин- фіторемедіантів. У дослідницькому розділі дано обґрунтування методу біоіндикації. Наведено результати ростового тесту та розрахунків ростових показників рослин-фіторемедіантів та оцінено фітотоксичний ефект від концентрацій цинку. Надано характеристику досліджуваних рослин-фіторемедіантів. У технологічному розділі розроблено технологію фіторекультивації та фітомайнінгу для територій забруднених цинком та визначено склад рослинного покриву з використанням толерантних до цинку видів рослин- фіторемедіантів.
Keywords: ЦИНК; ОЦІНКА ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ; БІОТЕСТУВАННЯ