Інформаційна система підтримки інвестора з використанням методу Кемені-Янга - Куваєва, В. І.; Резвіна, А. С. (НТУ ДП, 2023)
Люди зі статками часто прибігають до делегування різних видів діяльності, проте ефективність делегування гарантується тоді, коли людина/організація, якій делегується певний проект, забезпечена всім необхідним. Логічно припустити, що фірма-виконавець, яка буде брати участь у створенні конкурентної пропозиції матиме необхідні ресурси для виконання задачі або знатиме, де їх отримати. Делегування забезпечує максимальну продуктивність не лише бізнесу інвестора, але й дає можливість членам команди делегованої сторони набувати нових навичок та знаходити інноваційні методи для досягнення цілей [1]. Відомо, що заможні люди активніше інвестують на благодійній основі, коли є резонування з їхнім почуттям особистого контролю, тобто коли воно має індивідуальний вплив на аспекти своєї інвестиції [2]. Згідно досліджень соціальні інвестиції, які зосереджені у сферах та регіонах, де інвестор має безпосередній вплив, позитивно впливають на конкурентність бізнесу інвестора в даному регіоні [3]. Отже, враховуючи вищенаведену інформацію, запропонована система буде призначена для: інвесторів, які мають можливість вкласти гроші у певну сферу або певний проект, проте не мають можливості займатися пошуком та відбором виконавців через певні причини; фірм-виконавців/підрядників, які шукають замовників та мають ресурси (окрім грошових) для виконання робіт.
Keywords: інформаційні технології; інформаційна система; метод Кемені-Янга