Розроблення заходів з утилізації органічних відходів цукрового виробництва - Будь Дмитро (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 68 с., 7 рис., 10 таблиць, 27 літературних джерел, 3 додатки. У вступі оцінено екологічну небезпеку органічних відходів цукрового виробництва та його вплив на довкілля.
Будь Д.М. Розроблення заходів з утилізації органічних відходів цукрового виробництва : Кваліфікаційна робота бакалавра / Будь Д.М. - Дніпро, 2025. - 68 с.
В теоретичному розділі надано характеристику цукрового виробництва та його відходів. Наведено результати аналізу впливу органічних відходів на довкілля, зокрема на атмосферу. У технологічному розділі проаналізовані відомі способи та засоби утилізації відходів цукрового заводу. Оцінено прогнозні обсяги утворення органічних відходів та визначено ступінь їх екологічної небезпеки для атмосфери через емісю в атмосферу екологічно небезпечних та парникових газів; запропоновано заходи для забезпечення утилізації органічних відходів заводу у біогазовій установці. Оцінено очікуваний ступінь екологічної небезпеки відходів цукрового виробництва до та після впровадження зазначеної установки.
Keywords: ВІДХОДИ ЦУКРОВОГО ВИРОБНИЦТВА; ЕКОЛОГІЧНА НЕБЕЗПЕКА ВІДХОДІВ; ПАРНИКОВИЙ ЕФЕКТ; УТИЛІЗАЦІЯ ОРГАНІЧНИХ ВІДХОДІВ; БІОГАЗОВА УСТАНОВКА