ПРИВАТИЗАЦІЯ ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ НА ПРИКЛАДІ ІНСТИТУТУ ПРИВАТНОГО ВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ - Бойко, Ірина (My University, 2021)
Мета дослідження полягає у тому, щоб проаналізувати процес приватизації державних послуг в Україні на прикладі запровадження приватного виконання судових рішень. Об’єкт дослідження – сучасна глобальна тенденція приватизації державних функцій та послуг. Предмет дослідження – приватизація системи виконання судових рішень в Україні як прояв загальносвітової тенденції. Елементи наукової новизни у роботі полягають у тому, що вперше розглянуто запровадження інституту приватного виконання судових рішень в Україні як складову загальносвітової тенденції приватизації державних функцій та послуг. Крім того, вперше системно проаналізовано здобутки, проблеми та перспективи розвитку інституту приватних виконавців у нашій країні, зокрема – взаємодію державного регулятора з приватними виконавцями, а також політичний процес щодо продовження реформування вітчизняної виконавчої сфери за сучасними європейськими зразками.
ВСТУП……………………………………………………………………………….4 РОЗДІЛ 1. КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЯ СУСПІЛЬНИХ ПОСЛУГ ЯК СУЧАСНА СВІТОВА ТЕНДЕНЦІЯ…………………………………………………………......7 1.1. Взаємодія держави і приватного сектору в умовах постдемократії…………7 1.2. Комерціалізація державних функцій та послуг………………………………14 РОЗДІЛ 2. ПРИВАТНЕ ВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ В УКРАЇНІ ЯК ПРОЯВ ПРИВАТИЗАЦІЇ ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ……………………………...24 2.1. Передумови та політичні аспекти запровадження приватного виконання судових рішень в Україні…………………………………………………………..24 2.2. Реформування виконавчої сфери і делегування державою повноважень приватним виконавцям……………………………………………………………..29 2.3. Інститут приватного виконання в Україні – досягнення, виклики і перспективи…………………………………………………………………………34 ВИСНОВКИ………………………………………………………………………...44 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………………………..47
Keywords: судові рішення, приватний виконавець, приватизація державних послуг