Порівняльний аналіз систем для створення скреч-карт України - Богачик, Є. Ф.; Куваєва, В. І. (НТУ ДП, 2024)
Подорожі, незалежно від їхнього масштабу та тривалості, завжди викликають особливий ентузіазм та бажання відкривати нові горизонти. З давніх давен як і сьогодні мільйони людей подорожують світом з метою вивчення та пізнання світу. Вони люблять ділитись отриманими враженнями та інформацією з іншими, а також робити або купувати речі які будуть слугувати пам'яткою про відвідане місце. Однією з таких речей є скретч-карта світу на якій люди позначають відані країни, міста та пам'ятки. Позначки можуть бути різними: країна в якій живе людина, які вона відвідала, які вона бажає відвідати. Сучасні скретч-карти завжди мають яскравий та креативний дизайн, що освіжає інтер’єр кімнати та надихає людей побачити світ.
Keywords: скретч-карта світу; розвиток національної культури; туристична діяльність