Поетична казка Віктора Коржа - Галацька Валентина Леонідівна; Мироненко Анна Миколаївна (НТУ "ДП", 2025)
Початок 60-х років ХХ ст. у новітній історії України тепер називають хрущовською відлигою. Саме в цей час на арену громадського життя нашої держави вийшли молоді, сміливі, не схожі ні на кого за власним авторським стилем письменники, художники, актори. Вони чимось були схожі на титанів епохи Відродження, тому що вважали Людину найвищою цінністю.15 квітня 1938-го року в місті Бобринець на сучасній Кіровоградщині народився поет, перекладач, науковець Віктор Корж, який став одним з символів шістдесятництва Придніпров’я. Віктор Федорович Корж усе своє життя був пов’язаний з нашим містом на Дніпрі, філологічним факультетом державного університету, який закінчив на початку 1960-х років. Через чверть століття, у1988-му році, очолив кафедру української літератури Дніпропетровського держуніверситету.
Keywords: поетична казка; Віктор Корж; українська література 20 ст.