Раціональний метод налагоджування насосів головної водовідливної установки горизонта 250 м шахти «Ювілейна» - Колісниченко, Д. С.; Холоменюк, М. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Розрахункова подача головної водовідливної установки гор. 250 м становить 411 м3 /год. Вона обладнана п’ятьма насосами ЦНСШ 300 – 360. Вода на поверхню відкачується по двом нагнітальним трубопроводам діаметром 273 мм – робочим і резервним. Приводом насосів є вибухонебезпечні асинхронні трифазні електродвигуни потужністю 500 кВт.
Keywords: водовідливна установка; асинхронний трифазний електродвигун; нагнітальний трубопровід