Археографічні публікації Таврійської та Катеринославської вчених архівних комісій з історії південноукраїнських козацьких формувань останньої чверті XVIII - XIX ст. - Маленко, Л. М. (My University, 2009)
Плідна робота громадських наукових товариств, таких як, наприклад, Оде-ське товариство історії та старожитностей, у справі збору, вивчення й оприлюд-нення документальних джерел, статистичних і картографічних матеріалів, спри-яла активізації діяльності державних органів, які були покликані працювати в цьому ж напрямку.
Keywords: козацьке формування; Археографічна публікація; історія України XVIII - XIX ст.