Обґрунтування раціональної глибини механічного збагачення тонковкрапленої рідкіснометалічної руди - Шпильовий, К. Л.; Білецький, В. С.; Шпильовий, Л. В. (My University, 2016)
Для підвищення ефективності переробки бідної рідкіснометалічної руди та сумарного вилучення цінних компонентів (у всіх технологічних процесах збагачення) запропоновано об-межуватися на стадії механічного збагачення отриманням чорнових концентратів з низь-ким вмістом металу, та застосовувати для їх подальшої переробки металургійні методи. Обґрунтовується раціональна глибина механічного збагачення для руд Мазурівського ніобій-тантал-цирконієвого родовища.

Для повышения эффективности переработки бедных редкометаллических руд и суммарного извлечения ценных компонентов предложено ограничиваться получением черновых концентратов с низким содержанием металла, и применять для их дальнейшей переработки металлургические методы. Обосновывается рациональная глубина механического обогащения для руд Мазуровского ниобий-тантал-циркониевого месторождения.

To improve the efficiency of processing rare metal ores poor and the total recovery of valuable components proposed to be limited to obtaining roughing concentrates with low metal content, and apply for further metallurgical processing methods. Substantiates the rational depth of mechanical dressing of ores Mazurovsky niobium-tantalum-zirconium deposit.
Keywords: переработка бедных редкометаллических руд; повышение эффективности; извлечение ценных компонентов; глубина механического обогащения