Екологічні проблеми поводження з металовмісними відходами сталепрокатних виробництв - Сорока, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2024)
Україна є однією з провідних країн Європи по рівню енергетично-промислового комплексу, що в свою чергу формує високий рівень забруднення навколишнього середовища. Однією із самих головних проблем сьогодення і водночас актуальною є проблема твердих відходів: адже їх кількість постійно зростає склад урізноманітнюється, займається велика територія для їх розміщення, а витрати на утилізацію збільшуються.
Keywords: відходи виробництва; забруднення навколишнього середовища; металовмісні відходи; тверді відходи