Інженерна геодезія - Зуска, А. В. (Видавництво НГУ, 2016)
Розглянуто загальні питання інженерно-геодезичних вишукувань, побудови опорних інженерно-геодезичних мереж, проектування, розмічування геометричних елементів, встановлення і вивірення будівельних конструкцій і технологічного обладнання, спостереження за деформаціями інженерних споруд з метою безпеки експлуатації. Описано елементи, методи і прилади для інженерно-геодезичних розмічувальних робіт, геодезичні способи розмічування споруд, методи контролю форми і розмірів конструкцій споруд і обладнання, геодезичні роботи для земельного кадастру, спостереження за деформаціями споруд геодезичними методами, геодезичні роботи при підземному будівництві. Сформульовано навчальні цілі змістових модулів, які чітко окреслюють навички та уміння бакалавра спеціальності 193 Геодезія та землеустрій. Для студентів, які вивчають інженерну геодезію, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів. Навчальний посібник буде корисний також інженерам-геодезистам, землевпорядникам і маркшейдерам, які працюють у сфері вишукувань, проектування, будівництва та експлуатації інженерних споруд, займаються виконанням інженерно-геодезичних робіт на земній поверхні.
Keywords: Державний вищий навчальний заклад "Національний гірничий університет"; Государственное высшее учебное заведение "Национальный горный университет"; инженерная геодезия; інженерна геодезія; инженерно-геодезическое изыскание; інженерно-геодезічне вишукування