. Обгрунтування методики розрахунку розрізних циліндричних барабанів шахтних підіймальних машин збільшеної канатомісткості - Симоненко, В. В.; Панченко, О. В. (НТУ ДП, 2022)
З аналізу деформованої форми барабана, що обичайка барабана отримує три види деформації: рівномірне вісесиметричне стиснення, викликане тиском намотаного каната, синусоїдального радіального переміщення з періодом, рівним числу підкріплювальних ребер, і одноперіодичному не вісесиметричному переміщенню, викликаному дією зосереджених навантажень від канатів, що намотується та розмотується та власної ваги.
Keywords: деформована форма барабана; шахтні підіймальні машини; канатомісткість