Вплив екстремальних екологічних чинників на проростання насіння чорнощиру звичайного (Iva xanthiifolia Nutt.) - Кравченко, В. Ю.; Лісовець, О. І. (НТУ ДП, 2023)
Однією з актуальних проблем сьогодення, що загрожує збереженню біорізноманіття, є адвентизація і синантропізація рослинного покриву. Чужорідні види рослин стають компонентами екосистем і негативно впливають на місцеву біоту, що порушує рівновагу в біогеоценозах і негативно впливає на стан навколишнього середовища в цілому.
Keywords: компоненти екосистем; стан навколишнього середовища; адвентивні рослини; чорнощир звичайний; циклахена нетреболиста (Iva xanthiifolia Nutt.); енергія проростання насіння