Спорудження комплексу виробок підготовки виймальної дільниці 9-ої південної лави пл. d4 ПРАТ ШУ «Покровське» - Джежела, Д.В. (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота: 78 с., 4 табл., 11 рис., 1 додатка, 27 джерел. ГОРИЗОНТАЛЬНА ВИРОБКА, СПОЛУЧЕННЯ, АНКЕР, МЕТОД КІНЦЕВИХ ЕЛЕМЕНТІВ, МОДЕЛЮВАННЯ. Об’єкт дослідження – стійкість горизонтальної гірничої виробки, та сполучення. Мета роботи – оцінка зони пружних деформацій та визначення різних параметрів анкерування при спорудженні виробки для розробки відповідних технологічних рішень. Результати та їх новизна. Дана характеристика базового підприємства, а також його гірничо-геологічні та гірничотехнічні умови. Розроблено комплекс організаційних і технічних рішень з проведення горизонтальної гірничої виробки. Виконане моделювання анкерування гірничої виробки. Встановлено небезпечні зони для яких мають бути розроблені відповідні технічні рішення, що мають забезпечити безпеку ведення робіт. Розглянуті загальні питання охорони праці та питання промислової безпеки. Виконані економічні розрахунки вартості робіт з проведення гірничої виробки. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри будівництва, геотехніки і геомеханіки НТУ «Дніпровська політехніка» в області геотехніки і геомеханіки. Сфера застосування – технології спорудження та підтримання гірничих виробок. Практичне значення роботи – результати моделювання можуть бути використані при спорудженні гірничих виробок для забезпечення безпечного ведення гірничих робіт, що будуть знаходитись в аналогічних умовах і мати схожу конфігурацію.

Qualification work: 78 pages, 4 tables, 11 figures, 1 supplements, 27 sources. HORIZONTAL PRODUCTION, CONNECTIONS, ANCHORS, FINITE ELEMENT METHOD, SIMULATION. The object of research is the stability of horizontal mining and connections. The purpose of the work is to assess the zone of elastic deformations and to determine various anchoring parameters during the construction of the workings for the development of appropriate technological solutions. Results and their novelty. The characteristic of the basic enterprise, and also its mining-geological and mining technical conditions is given. A set of organizational and technical solutions for horizontal mining has been developed. The modeling of mining anchoring is performed. Danger zones have been identified for which appropriate technical solutions must be developed to ensure the safety of work. The general questions of labor protection and questions of industrial safety are considered. Economic calculations of the cost of mining operations have been performed. Relationship with other works - continuation of innovative activity of the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics of NTU "Dnieper Polytechnic" in the field of geotechnics and geomechanics. Scope - technologies of construction and maintenance of mine workings. Practical significance of the work - the simulation results can be used in the construction of mine workings to ensure the safe conduct of mining operations, which will be in similar conditions and have a similar configuration.
Keywords: ГОРИЗОНТАЛЬНА ВИРОБКА; СПОЛУЧЕННЯ; АНКЕР; МЕТОД КІНЦЕВИХ ЕЛЕМЕНТІВ; МОДЕЛЮВАННЯ