Встановлення оптимальних параметрів системи розробки Пинязевицького родовища гранітів - Собко, Б. Ю.; Крячек, В. П. (My University, 2022)
Наукова новизна полягає у проведенні аналізу сучасного стану та особливостей освоєння Пинязевицького родовища гранітів, обґрунтуванні оптимальних параметрів елементів системи розробки відкритої розробки нерудних родовищ корисних копалин. Практичне значення. Результати досліджень дозволили встановити характерні особливості гірничого підприємства, що суттєво впливають на розробку родовища та встановлення оптимальних параметрів елементів системи розробки з видобутку нерудної сировини для виробництва щебеневої продукції.

Originality. Conducted an analysis of the current state and features of the Pynyazevitskyi granite deposit development, substantiating the optimum parameters of the mining system elements for the open-pit mining of industrial mineral deposits. Practical value. The results of the research made it possible to establish the characteristic features of the mining enterprise, which significantly affect the mining of mineral deposit and the establishment of optimum parameters of the mining system elements for the mining of industrial raw materials for the production of aggregates.
Establish of the optimum parameters of the Pinyazevytsky granite deposit mining system
Keywords: родовища нерудних корисних копалин; гірничі роботи; кар’єр; параметри системи розробки; гірничотранспортне обладнання; industrial minerals deposits; mining operations; quarry; mining system parameters; mining and transport equipmen