Регіональна політика в Україні: проблемі і перспективи - Астахов, Ігнат (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – регіональна політика України. Предмет дослідження – проблеми і перспективи вітчизняної регіональної по-літики. Мета дослідження – Метою роботи є дослідження проблем і перспектив регіональної політики в Україні. У першому розділі здійснено аналіз поняття та сутності регіональної політи-ки, стану нормативно-правового регулювання регіональної політика в Україні. Другий розділ присвячено аналізу розвитку регіональної політики в Україні та регіональній політиці України та регіональній політиці зарубіжних країн. У тре-тьому розділі визначені проблеми державної регіональної політики, перспективи та шляхи удосконалення регіональної політики України. Сфера практичного застосування результатів дослідження – формування ре-комендацій для регіональних та державних стратегій у сфері розвитку регіональної політики.
Keywords: РЕГІОНАЛЬНИЙ РОЗВИТОК, ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА, РЕГІОНАЛІСТИКА