Дослідження застосування байєсівської мережі для оцінки рівнясформованості компетенцій - Немер, Р. С. (My University, 2018)
Пояснительная записка: 119 стр., 30 рис., 8 табл., 3 приложения, 50 источников. Объект исследования: результаты опроса экспертов рынка труда. Цель магистерской работы: построение метода оценки уровня сформированности компетенций. Выполнить проектирование программной логики на основании результатов опроса экспертов рынка труда. Методы исследования. При решении поставленной задачи использовались научные достижения в областях разработки информационных систем и программного обеспечения. Научная новизна заключается в том, что впервые сети Байеса были применены для поиска профессий часто встречаются в рамках одного предприятия. Практическое значение работы в разработке Байесовская сети для оциникы уровня сформированности компетенций и проектирования программной логики. Область применения. Разработанная сеть может применяться при построении информационной компетентностной модели. Значение работы и выводы. Разработанная сеть поможет построить информационную компетентностную модель в области труда и образования. Прогнозы по развитию исследований. Разработанная путем проведенных исследований сеть Байеса и способы ее усовершенствования могут стать основой для разработки новых методик построений компетентностных моделей в области труда и образования. В разделе «Экономика» проведены расчеты трудоемкости разработки программного обеспечения, расходов на создание ПО и длительности его разработки, а также проведены маркетинговые исследования рынка сбыта созданного программного продукта

Пояснювальна записка: 119 стр., 30 рис., 8 табл., 3 додатки, 50 джерел. Об'єкт дослідження: результати опитування експертів ринку праці. Мета магістерської роботи: побудова методу оцінки рівня сформованості компетенцій. Виконати проектування програмної логіки на підставі результатів опитування експертів ринку праці. Методи дослідження. При вирішенні поставленого завдання використовувалися наукові досягнення в областях розробки інформаційних систем і програмного забезпечення. Наукова новизна полягає в тому, що вперше мережі Байеса були застосовані для пошуку професій часто зустрічаються в рамках одного підприємства. Практичне значення роботи в розробці Байєсова мережі для оцініки рівня сформованості компетенцій і проектування програмної логіки. Галузь застосування. Розроблена мережа може застосовуватися при побудові інформаційної компетентнісної моделі. Значення роботи і висновки. Розроблена мережа допоможе побудувати інформаційну компетентнісного модель в області праці і освіти. Прогнози щодо розвитку досліджень. Розроблена шляхом проведених досліджень мережу Байєса і способи її удосконалення можуть стати основою для розробки нових методик побудов компетентнісних моделей в галузі праці та освіти. У розділі «Економіка» проведені розрахунки трудомісткості розробки програмного забезпечення, витрат на створення ПО і тривалості його розробки, а також проведені маркетингові дослідження ринку збуту створеного програмного продукту.

Explanatory note: 119 pages, 30 figures, 8 tables, 3 attachments, 50 sources. Object of research: the results of a survey of labor market experts. The purpose of the degree project: Building a method for assessing the level of competence formation. Design software logic based on the results of a survey of labor market experts. Methods of research. When solving the tasks of scientific advances in the areas of information systems and software. The scientific novelty is that for the first time Bayesian networks have been applied to search for professions are often found within the framework of one enterprise. The practical value of work in the development of the Bayesian network for otsiniki levels of competence formation and design of program logic. The scope. The developed network can be used to build an information competence model. The value of the work and conclusions. The developed network will help to build an information competence model in the field of labor and education. Projections on development research. The Bayes network developed by means of studies and methods of its improvement can become a basis for the development of new methods for constructing competence models in the field of labor and education In section "Economics" calculated the complexity of software development, the cost of creating the software and the duration of its development, and marketing studies market created by the software.
Немер Р. С. Дослідження застосування байєсівської мережі для оцінки рівнясформованості компетенцій : дипломна робота магістра спеціальності 122 Комп'ютерні науки. - Дніпро, 2018
Keywords: область труда, программная логика, байесовская сеть, компетенции; область праці, програмна логіка, баєсова мережа, компетенції; labor area, program logic, bayesian network, competencies.