Еволюція нормативно-правового забезпечення розвитку стратегічної компетентності державних службовців - Антонова, О. В. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
Актуалізація питання еволюції нормативно-правового забезпечення розвитку стратегічної компетентності пов'язаний із переглядом, оновленням системи відносин «держава – людина», що означає і певний ступінь вдосконалення системи державного управління, здатність державного апарату до проектування та побудови цих відносин, їх існування в одній площині, взаємовідповідність. Для втілення цього необхідним постає формування стратегічної компетентності державних службовців. Попередження та уникнення відхилень, викривлень у взаєморозумінні проблем як державою, так і громадянами, визначенні шляхів їх спільного розв’язання має стати основою для модернізації системи державного управління, на що спрямовані Стратегія реформування державного управління України та Стратегія реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні .
Keywords: еволюція нормативно-правового забезпечення; стратегічна компетентність; державні службовці; система державного управління