Напрямки бюджетної політики для стабілізації економічного середовища як передумови розвитку бізнесу в умовах кризових явищ - Лавріщева, А. С.; Крилова, О. В. (НТУ ДП, 2022)
Бюджетна політика один з провідних чинників впливу держави, яка націлена на створення стабільної економіки, підвищення ефективності функціонування фінансової системи країни, забезпечення високих стандартів життя та соціального захисту для населення. Через те що бюджетна політика України є однією з головних важелів загальної економічної політики країни та тісно пов’язана з податковою, інвестиційною та іншими видами політичної діяльності, вона постійно викликає загальний інтерес у суспільстві. Можна стверджувати, що бюджетна політика – це про розвиток держави в цілому, тобто у всіх її галузях. Адже саме в ній висвітлюються і виражаються інтереси окремих суспільних груп. Для запровадження ефективної моделі бюджетної політики держава повинна врахувати всі можливі ризики, вплив зовнішніх та внутрішніх факторів.
Keywords: бюджетна політика; фінансова система