Основні аспекти експлуатації електромобіля чи гібридного автомобіля у зимовий період - Цвях Д. В. (НТУ «ДП», 2024)
Акумулятор смартфона розряджається швидше тоді, коли людина проводить день на вулиці посеред зими. Те саме явище можна спостерігати з запасом ходу електромобіля в холодну погоду. Це відбувається через хімічні процеси, чим нижча температура, тим більше сповільнюються хімічні реакції всередині акумулятора. Це означає, що акумулятор втрачає заряд, стає менш ефективним і швидше розряджається.
Keywords: експлуатація електромобіля; експлуатація гібридного автомобіля