Юридичні особи як можливі суб'єкти злочину: міжнародно-правовий досвід - Гопанюк, Ольга Ярославівна (НГУ, 2013)
У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України 11 червня 2009 р. антикорупційних законів: «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за корупційні правопорушення», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», актуальним та дискусійним питанням є вивчення підстав та умов покладення заходів кримінальної відповідальності на юридичних осіб у зв’язку зі вчиненням злочинів уповноваженими ними суб’єктами в інтересах цих осіб.
Keywords: юридична особа; юридическое лицо; суб'єкт злочину; субъект преступления; міжнародно-правовий досвід; международно-правовой опыт; корупційне правопорушення; коррупционное правонарушение