Права особливого роду (Sui generis) як механізм законного регулювання результатів роботи штучного інтелекту - Коновалов, Назар Андрійович; Тюря, Юлія Іванівна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Латинський вираз «sui generis» в буквальному перекладі означає – «унікальний за своїми показниками» або «єдиний у своєму роді» [1]. Питання законодавчого врегулювання результатів діяльності штучного інтелекту в площині авторського права є актуальними у багатьох Європейських країнах. Першою країною, яка запровадила законодавчий захист авторського права для робіт, що були генеровані комп’ютерною програмою, стала Велика Британія шляхом прийняття у 1988 році нормативно-правового, законодавчого Акту Об’єднаного Королівства Про авторське право, дизайн та патенти (Copyright, Designs and Patents Act of United Kingdom).
Keywords: штучний інтелект; право особливого роду; право інтелектуальної власності