Виявлення аномалій мережевого трафіку з використанням алгоритмів нечіткої кластеризації - Поліно, Іван Олександрович (My University, 2023)
У роботі запропоновано підхід до виявлення аномалій трафіку в інформаційно-комунікаційних мережах за допомогою алгоритмів нечіткої кластеризації та оцінено його ефективність. За наслідками досліджень зроблено висновки щодо рішення поставленої задачі.
Keywords: МЕРЕЖЕВІ АТАКИ, НЕЧІТКА ЛОГІКА, СИСТЕМИ ВИЯВЛЕННЯ ВТОРГНЕНЬ, СУБТРАКТИВНА КЛАСТЕРИЗАЦІЯ, КІБЕРБЕЗПЕКА, ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНА МЕРЕЖА, АНОМАЛІЇ ТРАФІКУ, КЛАСТЕРИЗАЦІЯ C-СЕРЕДНІХ, ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ