Вплив дрібності холодного пластичного деформування пільгерною прокаткою на мікроструктуру та точність труб - Головченко Олексій Павлович (My University, 2025)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії̈ в галузі знань G – Інженерія, виробництво та будівництво спеціальності G8 Матеріалознавство. – Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2025. Дисертаційну роботу присвячено теоретичному аналізу та новому розв’язанню науково-прикладної задачі підвищення службових характеристик холоднодеформованих труб відповідального призначення, що полягає у визначенні впливу на мікроструктуру металу та поперечну різностінність і овальність труб дрібності деформування, яка змінюється при чотирьох варіантах виконання подачі та повороту при деформуванні прямим та зворотнім ходом кліті холодною пільгерною прокаткою на сучасних станах. Dissertation for the degree of Doctor of Philosophy in the field of knowledge G – Engineering, рroduction, сonstruction in the specialty G8 – Materials Science. – National Technical University “Dnipro Polytechnic”, Dnipro, 2025. The dissertation work is devoted to the theoretical analysis and a new solution to the scientific and applied problem of increasing the service characteristics of cold-deformed pipes for critical purposes, which consists in determining the influence on the microstructure of the metal and the transverse wall difference and ovality of the pipes of the fineness of deformation, which changes with four variants of feeding and turning during deformation by direct and reverse motion of the stand by cold pilger rolling on modern mills.
The influence of the fineness of cold plastic deformation by pilger rolling on the microstructure and accuracy of pipes
Keywords: корозійностійка низьковуглецева високолегована сталь; холодна прокатка труб; пластична деформація; внутрішня і зовнішня поверхня; мікроструктура; зерно; механічні властивості; параметри точності труб; математична модель; corrosion-resistant low-carbon high-alloy steel; cold rolling of pipes; plastic deformation; internal and external surface; microstructure; grain; mechanical properties; pipe accuracy parameters; mathematical model