Эффективность механо-химической переработки хвостов обогащения полиметаллических руд - Голик, В. И.; Комащенко, В. И.; Каргинов, К. Г. (My University, 2012)
Дана характеристика тенденцій розвитку технологій видобутку і переробки металевих руд. Сформульований механізм і технологічні джерела формування техногенних родовищ. Приведені результати експериментального вилучення металів з хвостів збагачення поліметалевих руд. Запропонований механізм оптимізації процесів отримання металів з техногенних ресурсів в рамках комплексу надра-видобуток-переробка.

Дана характеристика тенденций развития технологий добычи и переработки металлических руд. Сформулирован механизм и технологические источники формирования техногенных месторождений. Приведены результаты экспериментального извлечения металлов из хвостов обогащения полиметаллических руд. Предложен механизм оптимизации процессов получения металлов из техногенных ресурсов в рамках комплекса недра-добыча-переработка.
Keywords: спеціальні та комбіновані методи збагачення; механо-химическая переработка; хвосты обогащения полиметаллических руд