Теоретико-правові засади формування еколого-господарського правопорядку в сфері поводження з відходами - Гетьман, А. П.; Зуєв, В. А. (НГУ, 2015)
Даючи характеристику політиці в сфері поводження з відходами не можливо не зупинитись на її меті, яка вочевидь виходить за межі основної для екологічної політики тріади – охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки. У зв’язку із цим доцільно згадати достатньо позитивний і прогресивний досвід пов’язаний із законодавчим запровадженням у статті 5 Господарського кодексу такої категорії як «правовий господарський порядок» (або «господарський правопорядок»), яка на думку законодавця визначає межі діяльності суб'єктів та інших учасників відносин у сфері господарювання.
Keywords: господарський оборот; екологічна безпека України; екологічна політика; теоретико-правові аспекти; научная публикация НГУ 2015