Екологічна оцінка шумового забруднення міста та розробка заходів щодо покращення його акустичного режиму - Ляшкевич, Анастасія Михайлівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2022)
Мета роботи: оцінка рівня шумового забруднення Індустріального району міста Дніпра та зниження акустичного забруднення в умовах щільної міської забудови за допомогою застосування шумозахисного екрану і смуг зелених насаджень.
Екологічна оцінка шумового забруднення міста та розробка заходів щодо покращення його акустичного режиму
Теоретичний розділ містить аналіз проблемної ситуації шумового забруднення та шляхів його вирішення; загальна оцінка стану міста Дніпро за показниками шуму; критичний аналіз заходів, щодо зменшення акустичного забруднення для забезпечення вирішення проблемної ситуації; постановка подальших задач розроблення екологічного рішення, що забезпечить вирішення проблеми шумового забруднення в Індустріальному районі міста Дніпро. У дослідницькому розділі проведено вимірювання шуму та оцінка його еквівалентного рівня, вибір методики оцінки, визначення необхідного рівня зниження еквівалентного шуму. Оцінка рівня акустичного навантаження в Індустріальному районі. Знайдено методи зниження рівня звуку. Наведено рекомендації щодо зменшення шумового навантаження від автотранспорту. У технологічному розділі було розроблено заходи щодо зниження шумового забруднення в районах житлової забудови.
Keywords: ШУМ; ВПЛИВ АВТОТРАНСПОРТУ; ЕКОЛОГІЧНА НЕБЕЗПЕКА