Безпекове партнерство Україна- ЄС: реалії сьогодення - Кравченко Ольга (НТУ "ДП", 2025)
Партнерство України з Європейським Союзом (далі ЄС) у безпековій сфері є однією з ключових засад національної безпеки України. Поряд з партнерством України з НАТО, партнерство з ЄС визначає зовнішні стратегічні безпекові рамки, в яких Україна має намір зберігати та розвивати свою державність зараз і, особливо - в майбутньому. Так, чинне законодавство визначає, що «інтеграція України в європейський політичний, економічний, безпековий, правовий простір» відповідає фундаментальним національним інтересам держави.
Keywords: партнерство Україна-ЄС; оборонна стратегія; оборонна автономія ЄС