Роль дистанційної форми організації праці у забезпеченні інтересів сторін трудового договору: Європейський досвід - Золотухіна, Л. О. (НТУ ДП, 2022)
У сучасних умовах особливої актуальності набуває реалізація громадянами права на працю. Після забезпечення основних прав таких як право на життя, безпеку, завжди постає потреба в забезпеченні матеріальних засобів існування. Воєнний стан в Україні впливає на кожного роботодавця та працівника в Україні, адже основний актив – працівники наразі змушені евакуюватися зі своїх домівок, виїжджати за кордон або залишатися у бомбосховищах. Потреба у забезпеченні балансу між інтересами працівника і роботодавця залишається вкрай важливою. Роботодавцю необхідно уникнути дефіціту робочої сили, а працівникові – зберегти робоче місце. Відповідно до ст. 60 2 КЗпП України у разі виникнення загрози збройної агресії може бути запроваджена дистанційна форма роботи
Keywords: трудовий договір; дистанційна форма організація праці; воєнний стан