Підвищення ефективності роботи глибинно-насосного обладнання під час експлуатації метановугільних свердловин - Трибіс О. М. (НТУ «ДП», 2024)
Одна з головних відмінностей видобутку газу з традиційних пористих та тріщинних колекторів та видобутку метану з вугільних пластів полягає в тому, що для виклику припливу метану необхідно створити депресію на пласт шляхом відкачування значного обсягу пластової води.
Keywords: глибинно-насосне обладнання; метановугільна свердловина