Технічний проєкт буріння свердловини на воду в селищі Ляшківка Царичансь-кого району Дніпропетровській облас-ті - Причко, Станіслав (НТУ "ДП", 2023)
Мета роботи - проектування свердловини для питного водопостачання с. Ляшківка з обгрунтуванням технології створення безфільтрових гідрогеологіч них свердловин.
Technical program to drill a water well in the settlement of Lyashkivka (Tsarychanka District Dnipropetrovsk Region)
Результати та їх новизна – розроблено раціональну конструкцію і техно логію спорудження водозабірної свердловини при роторному бурінні. Обґрун товано технологію створення безфільтрової частини гідрогеологічних свердловин. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри нафтогазової інженерії та буріння Національного технічного універси тету «Дніпровська політехніка» в сфері буріння свердловин та розробки техно логії видобутку рідких та газоподібних корисних копалин
Keywords: СВЕРДЛОВИНА, БУРІННЯ, РЕЖИМИ БУРІННЯ, БУРОВІ РОЗЧИНИ, РЕЖИМИ БУРІННЯ, ЕКСПЛУАТАЦІЙНОЇ КОЛОНИ.