Економіка знань та економічна культура у формуванні навичок персоналу транспортної галузі - Спіцина А. Є. (НТУ "ДП", 2023)
Результати. В роботі продемонстровано, що набуття персоналом транспортного підпри- ємства навичок є необхідним для скорочення часу, який зазвичай необхідний персоналу для отримання досвіду на новому робочому місці щоб швидко «влитися» в колектив, зрозуміти вимоги, які висуваюиться до персоналу і швидше вийти на необхідний рівень продуктивності. Для транспортного підприємства сформовані навички значно знижують плинність персоналу, що приводить до скорочення витрат на підбір персоналу. Використання елементів економічної культури як системного утворення, включає професійні знання, уміння, навички, спеціальні інтелектуальні здібності й якості, моральні принципи та ціннісні норми персоналу для надання транспортних послуг населенню. Знання, кваліфікація, навички, уміння, компетентності, роз- виток, безперервне навчання персоналу в умовах економіки знань розглядаються як невід’ємні складові ефективного функціонування та інноваційного розвитку транспортного підприєм- ства. Зародження нових сфер економічної діяльності, поява нових знань і технологій, поси- лення конкуренції, змінило пріоритети розвитку більшості транспортних підприємств поста- вивши на перший план людину та її навички як основний ресурс економічного зростання. Results. Skill formation is necessary in order to reduce the time it usually takes for staff to gain experience in a new location, to quickly «blend» into the team, understand the demands placed on them, and quickly reach the required level of productivity. For a transport company, the skills formed significantly reduce staff turnover, which leads to a reduction in recruitment costs. The use of ele- ments of economic culture as a system education includes professional knowledge, abilities, skills, special intellectual abilities and qualities, moral principles and value norms of personnel for providing transport services to the population.
Knowledge economy and economic culture in the formation of skills of transport industry staff
Keywords: економіка знань; економічна культура; персонал; навички; формування; транспортна галузь; підприємство; knowledge economy; economic culture; personnel; skills; formation; transport in- dustry; enterprise