ПРОБЛЕМАТИКА ПІДВИЩЕННЯ КОЕФІЦІЄНТУ ВИЛУЧЕННЯ ВУГЛЕВОДНІВ ДЛЯ УМОВ НАФТОВИХ РОДОВИЩ - Сіволап, Сергій Андрійович; Ігнатов, Андрій Олександрович (My University, 2024)
Відповідно до аналізу прийнятих до вивчення джерел інформації, можна стверджувати, що на експлуатованих вуглеводневих родовищах (в залежності від стадії розробки), додатковий виклик активного припливу пластових флюїдів до привибійної зони пласта може здійснюватися доволі різними способами (рис. 1), причому вибір останніх визначається, здебільшого, основними геолого-мінералогічними та фізичними характеристиками гірських порід-колекторів, наявним режимом роботи покладу і величиною пластового тиску [1].