Підвищення ефективності використання сонячної енергії за рахунок полімерних сонячних колекторів - Козлов, Я. М.; Сухий, М. П.; Сухий, К. М. (Видавництво НГУ, 2012)
Інтенсивне використання викопних паливно-енергетичних ресурсів сучасним суспільством веде до появи паливного дефіциту та, паралельно цьому, до суттєвого забруднення біосфери в цілому. Дана проблема спонукає людство до пошуку нових рішень, одним з яких є використання поновлюваних альтернативних джерел енергії. Серед великого різноманіття поновлюваних джерел енергії сонячна енергія є однією з найперспективніших.
Keywords: забруднення біосфери; сонячний колектор