Удосконалення систем бурових розчинів для буріння свердловин на шельфі Чорного моря - Доманська, Яна Ігорівна (НТУ "Дніпровська політехніка", 2019)
Мета роботи : метою кваліфікаційної роботи є удосконалення систем бурових розчинів для буріння свердловин на шельфі Чорного моря.
Практичні результати - розроблено технологію застосування композицій реагентів інтібіторів. Вивчено іх вплив на структурно-механічні, фільтраційні і реологічні властивості розчинів.
Keywords: квалікаційна робота, дипломний проект