Перспективные направления развития автоматизированных систем на предприятиях хранения и переработки зерна - Просянык, А. В.; Просянык, М. А.; Ткаченко, С. М. (My University, 2012)
Проанализированы типовые структуры управления предприятием хранения и переработки зерна. Рассмотрены наиболее актуальные задачи управления и факторы, препятствующие решению этих задач. Предложен подход, упрощающий решение актуальных задач управления посредством агрегирования стандартных и нестандартных средств автоматизации в интегрированную АСУ.

Проаналізовані структури управління підприємствами зберігання і переробки зерна. Розглянуті найбільш актуальні задачі управління та фактори, що перешкоджають рішенню цих задач. Запропоновано підхід, що спростить рішення найбільш актуальних задач управління за допомогою агрегування стандартних та нестандартних засобів автоматизації в єдину інтегровану АСК.

The analytical overview of typical enterprise management institutions of storage and grain processing is given. The most urgent tasks of management, the solution and factors preventing solution of these tasks are indicated. The approach to simplify the solution of the most urgent task management through the aggregation of standard and custom automation tools into a single integrated automatic control system is suggested.
Keywords: автоматизована система управління; переробка зерна; зберігання зерна; автоматизированная система управления; переработка зерна; хранение зерна