Проект польової нафтобази для дизельного палива - Грезент, О. П.; Барташевський, С. Є. (НТУ ДП, 2022)
Одним з найважливіших факторів, що забезпечують успішну бойову діяльність сучасних механізованих частин є їх своєчасне забезпечення моторним паливом. Основним видом палива споживаних бронетехнікою (танки, БМП, МТЛБ, бойові та інженерні машини на їх основі) та автомобільним транспортом значна частина машин інших марок), мобільних дизель-генераторів, що забезпечують роботу штабів, систем зв'язку, радіолокаторів та ракетних комплексів є дизельне паливо. Актуальність. Удари ракетами та авіацією по існуючим, стаціонарним, резервуарним паркам можуть призвести до паралічу рухомих з'єднань, через це негайно необхідно приймати заходи що до розсередоточення та захисту запасів дизпалива. Ціль. Розробити технологію, яка дозволяє створити мережу розосереджених, швидковозводимих польових нафтобаз з готових елементів, замаскованих та захищених від близьких розривів ракет та снарядів.
Keywords: дизельне паливо; бронетехніка; автомомбільний транспорт