Управління властивостями матеріалів для подальшої оптимізації життєвих циклів виробів - Ковалевський, С. В.; Ковалевська, О. С.; Сидюк, Д. М. (My University, 2022)
Наукова новизна. Встановлені залежності свідчать про зв’язок між зміцненням матеріалу та покращенням якості його структури: впорядкування доменів та ущільнення дислокацій, які створюються магнітним резонансом. Практична значимість. Отримані дані дають підстави до розробки комплексного методу впливу на ряд параметрів фізико-механічних властивостей зі застосуванням магнітного резонансу на основі неодимових магнітів для впливу та на можливість прогнозування життєвого циклу.

Scientific novelty. The established dependences indicate a connection between the strengthening of the material and the improvement of the quality of its structure: ordering of domains and compaction of dislocations created by magnetic resonance. Practical significance. The obtained data give grounds for the development of a complex method of influence on a number of parameters of physical and mechanical properties using magnetic resonance based on neodymium magnets for influence and the possibility of predicting the life cycle
To management of the properties of materials for the subsequent optimization of life cycles of products
Keywords: життєвий цикл виробів; управління властивостями матеріалів; наноамплітудні коливання; однорідне магнітне поле; резонанс експериментальних зразків; магнітнорезонансна обробка матеріалів; life cycle of products; control of material properties; nanoamplitude oscillations; homogeneous magnetic field; resonance of experimental samples; magnetic resonance processing of materials