Проблеми та перспективи розвитку стратегічної екологічної оцінки планів та програм в сфері поводження з відходами - Зуєв, Віталій Анатолійович (My University, 2014)
Розвиток механізмів стратегічної екологічної оцінки пов’язаний насамперед з усвідомленням фахівцями недостатності процедур оцінки впливу на навколишнє природне середовище як одного з основних елементів прийняття екологічно обґрунтованих рішень, мінімізації екологічної шкоди та достатності природоохоронних заходів.
Keywords: навколишнє природне середовище; окружающая природная среда; природоохранные мероприятия; природоохоронні заходи; стратегічна екологічна оцінка (СЕО); стратегическая экологическая оценка (СЭО); управление отходами; управління відходами