Рециклінг відходів гірничо-збагачувальних комбінатів України в умовах м. Кривий Ріг - Домашненко Денис (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 126 с., 12 рис., 15 табл., 40 літературних джерел. Об’єкт дослідження. Екологічна безпека та ресурсозбереження на підприємствах гірничо-збагачувальних комбінатів криворізької агломерацій. Предмет дослідження. Обґрунтування заходів з ресурсозбереження та підвищення рівня екологічної безпеки підприємств з переробки відходів сухої магнітної сепарації залізистих кварцитів. Мета – підвищенні рівня екологічної безпеки територій Кривбасу за рахунок рециклінгу відходів гірничо-збагачувальних комбінатів.
Домашенко Д.Г. Рециклінг відходів гірничо-збагачувальних комбінатів України в умовах м. Кривий Ріг : Дипломна робота магістра / Домашенко Д.Г. - Дніпро, 2025. - 126 с.
В першому розділі проаналізовано існуючій стан та характеристики відходів гірничо-збагачувальних комбінатів України. Охарактеризовано методи збагачення корисних копалин, зокрема залізних руд. Оцінено стан утилізації відходів гірничо-збагачувальних комбінатів. У другому розділі обґрунтовано використання SWOT-аналізу для оцінки екологічної безпеки підприємства з переробки відходів сухої магнітної сепарації залізистих кварцитів. Надано загальну характеристику об’єкта досліджень. Оцінено поточний екологічний стан довкілля навколо підприємства. У третьому розділі наведена характеристика запропонованої технологічної лінії з виробництва суміші з відходів гірничо-збагачувальних комбінатів на підприємстві. Оцінено вплив будівельної компанії на довкілля.
Keywords: ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИХ КОМБІНАТІВ; РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ; РЕЦИКЛІНГ; ВТОРИННІ РЕСУРСИ; ЗБАГАЧЕННЯ КОРИСНИХ КОПАЛИН