Дослідження повзучості при одноосному стисканні бетонів на основі крупного заповнювача зі сланцевих гірських порід - Самедов, А. М.; Жданова, О. О. (My University, 2010)
Наведені результати експериментальних досліджень повзучості при одноосному стисканні бетонних зразків, виготовлених на основі сланцевих гірських порід. Встановлено, що для опису деформацій у часі бетонів на основі крупного заповнювача зі сланцевих порід, можна застосувати нелінійну теорію в’язко-пружності.

Приведены результаты экспериментальных исследований ползучести при одноосном сжатии бетонных образцов, изготовленных на основе сланцевых горных пород. Установлено, что для описания деформаций во времени бетонов на основе крупного заполнителя из сланцевых пород, можно применить нелинейную теорию вязко-упругости.

Results of experimental researches of creep at monoaxial compression of the concrete samples made of slate rocks are given. It is established, that for the description of deformations in time of concrete on the basis of slate rocks, it is possible to apply the nonlinear theory of viscosity-elasticity.
Keywords: ползучесть; повзучість; бетон; стиснення; сжатие