Розробка математичної моделі та створення програмного модуля для розробки системи підтримки прийняття рішень з визначення оптимальної ціни на таксі - Голуб, Артем (My University, 2019)
Предмет досліджень: інформаційні, інтелектуальні системи підтримки прийняття рішень, які використовують компанії, для прогнозування та встановлення ціни на перевезення клієнтів. Практична цінність роботи полягає у розробленні програмного продукту, який дозволяє встановлювати автоматично в режимі онлайн оптимальну ціну на перевезення пасажира з точки А в точку Б.
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА кваліфікаційної роботи магістра студента Голуба Артема Дмитровича напряму підготовки 124 "Системний аналіз"
Об’єкт досліджень: Ринок таксі перевезень у великих містах. Предмет досліджень: інформаційні, інтелектуальні системи підтримки прийняття рішень, які використовують компанії, для прогнозування та встановлення ціни на перевезення клієнтів. Мета досліджень: створення системи підтримки прийняття рішень з визначення оптимальної ціни на таксі, що сприятиме збільшенню кількості пасажирів, яких обслуговуватиме компанія. В інформаційно-аналітичному розділі описано ринок таксі перевезень, проблеми та задачі, що підлягають вирішенню за допомогою інформаційних технологій, та досвід найбільших закордонних компаній, які є лідерами у галузі надання послуг з розробки інформаційних систем для великих операторів таксі перевезень. У спеціальному розділі виконано постановку завдання щодо пошуку та розробки системи підтримки та прийняття рішень з визначення оптимальної ціни на таксі перевезення, побудовано математичну модель та обґрунтовано вибір методу розв’язання проблеми. Здійснено аналіз результатів.
Keywords: ПРОГНОЗУВАННЯ; машинне навчання; лінійна регресія; випадковий ліс