Розробка зовнішньоекономічної стратегії підприємства на основі прогнозування перспектив ринку безшовних труб (за матеріалами ПАТ «Інтерпайп НТЗ») - Єгорова, Поліна Владиславівна (My University, 2019)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент ЗЕД), Дніпро, 2019. Об’єктом розроблення виступає процес зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій з формування зовнішньоекономічної стратегії підприємства на основі прогнозування перспектив ринку безшовних труб. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: досліджено теоретично-методологічні основи з формування зовнішньоекономічної стратегії підприємства; проаналізовано основні техніко-економічні та фінансові показники підприємства; проаналізовано зовнішнє та внутрішнє середовище підприємства; досліджено напрями експортної та оцінено її ефективність; проведено маркетингове дослідження основних ринків збуту трубної продукції; сформовано зовнішньоекономічну стратегію ПАТ «Інтерпайп НТЗ» та запропоновано заходи з її реалізації; оцінена економічна ефективність запропонованих заходів.
Development of strategies of foreign economic activities at an enterprise based on the forecasting of market prospects for seamless pipes (based on the materials of Public JSC “Interpipe NTRP”)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент ЗЕД), Дніпро, 2019. Об’єктом розроблення виступає процес зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій з формування зовнішньоекономічної стратегії підприємства на основі прогнозування перспектив ринку безшовних труб. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: досліджено теоретично-методологічні основи з формування зовнішньоекономічної стратегії підприємства; проаналізовано основні техніко-економічні та фінансові показники підприємства; проаналізовано зовнішнє та внутрішнє середовище підприємства; досліджено напрями експортної та оцінено її ефективність; проведено маркетингове дослідження основних ринків збуту трубної продукції; сформовано зовнішньоекономічну стратегію ПАТ «Інтерпайп НТЗ» та запропоновано заходи з її реалізації; оцінена економічна ефективність запропонованих заходів.
Keywords: ДИФЕРЕНЦІАЦІЯ, ЕФЕКТ ЕКСПОРТУ, КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, МАРКЕТИНГОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ, СОБІВАРТІСТЬ, СТРАТЕГІЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ТРУБНА ПРОДУКЦІЯ.