Публічна політика як концепт публічного управління - Товмашенко, Р.; Липовська, Н. А. (НТУ ДП, 2024)
Публічна політика – відносно молоде поняття публічного управління, що виникло в середині XX століття як необхідність поєднання політичної теорії з публічною практикою сучасних національних держав. Сьогодні публічна політика є узагальнюючим поняттям, яке охоплює багато вимірів політичного. При цьому теоретичні межі проблем публічної політики визначаються, з одного боку, міждисциплінарною рефлексивною парадигмою аналізу формування відкритого демократичного суспільства; з іншого боку, необхідно осмислити зміст, організаційні та технологічні перетворення політичної та адміністративної систем сучасних держав. Така множинність вимірів концепції публічної політики вимагає від дослідників не лише характеристики кожного виміру, а й встановлення взаємозв’язків та перетинів, які складають систему координат публічної політики.
Keywords: публічне управління; публічна політика