Саєнко, О. В.О. В.СаєнкоСидоренко, О. М.О. М.Сидоренко2020-06-022020-06-022019Саєнко О. В. Особливості вирощування сучасних сортів салату овочевого у відкритому грунті в умовах північного степу України / Саєнко О. В., Сидоренко О. М. // Наукова весна – 2019 : матеріали Х Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених (Дніпро, 25-26 квітня 2019 року). – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2019. – Т.10. – С. 153-154.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/155394Забезпечення населення свіжою вітамінною продукцією –першочергове завдання АПК держави. Салат –корисна, високо вітамінна рослина. До складу листків входять майже всі відомі вітаміни, мінеральні солі і органічні кислоти. Багато в ньому вітамінів групи С, В1, В2, Е, РР, К, каротину, солей кальцію та калію, заліза, фосфору, яблучної, щавлевої, янтарної та лимонної кислот, мікроелементів І, М, Mo, Fe, Си, В, містяться амінокислоти. Всі споживчі та лікувальні властивості зберігаються під час приготування страв та збереження салату. Незважаючи на велику цінність, простоту вирощування, лежкість і транспортабельність овочевого салату в нашій країні його вирощується дуже мало.ukсвіжа вітамінна продукціясвежая витаминная продукцияовочевий салатовощной салатабіотичні факториабиотические факторыОсобливості вирощування сучасних сортів салату овочевого у відкритому грунті в умовах північного степу УкраїниArticle504.06