Розробка технології спорудження пошукової свердловини для умов Дачної газоносної площі Харківської області з удосконаленням методів похило-скерованого буріння - Пономаренко, Олександр Сергійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2022)
Мета роботи- раціоналізація показників механічної і рейсової швидкостей буріння, заснованих на дотриманні безпечності виконання відповідних робіт, при спорудженні розвідувально-експлуатаційної свердловини, що досягається за рахунок вдосконалення режимних параметрів та регламентного наповнення основних і допоміжних операцій бурового циклу
Keywords: родовище вуглеводнів, розвідувально-експлуатаційна свердловина, долото, бурильна колона, параметри режиму, тиск, промивальна рідина, технологія