Результати дослідження мінерального складу дрібних сечівих каменів мешканців м. Кам'янське петрографічними методами - Владик, Даниїл Володимирович (My University, 2023)
Як відомо, мінерали біогенного походження є невід’ємними елементами будови багатьох живих організмів. Поряд з генетично зумовленими утвореннями, так само широко поширені і патогенні біомінерали. До їх числа відносяться, зокрема, сечові камені – уроліти, які є закономірним наслідком розвитку сечокам’яної хвороби. З причини того, що в більшості випадків сечові камені не є моно-, а полімінеральними агрегатами, для їх коректної систематики та адекватної характеристики типу уролітіазу необхідний облік та аналіз особливостей онтогенезу всіх мінеральних складових.
Keywords: мінеральний склад; мінералого-петрографічний метод; поляризаційний мікроскоп