Синтез та дослідження системи управління розподілом водопостачання промислових будівель - Суховий, Марк (НТУ «Дніпровська політехніка», 2022)
Об'єкт дослідження: система автоматичного керування розподілом водопостачання промислових будівель. Мета роботи: підвищення якості процесу розподілу водопостачання промислових будівель за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування тиском води у водопровідній системі. Вдосконалення алгоритму автоматичного керування забезпечується через визначення діапазонів зміни параметрів регулятора тиску води за умови введення обмеження на швидкість зміни у часі керуючого впливу, при яких на виході системи керування забезпечується монотонний перехідний процес із заданими критеріями якості. З урахуванням особливостей технологічного процесу, критеріями якості роботи системи автоматичного керування тиском води у водопровідній системі є час повернення тиску води на заданий рівень при дії збурення, та відсутність перевищення швидкістю зміни у часі керуючого сигналу максимального допустимого рівня. У кваліфікаційної роботи магістра отримані наступні результати: - створена імітаційна модель системи автоматичного керування тиском води у водопровідній системі будівлі; - проведений синтез системи автоматичного керування тиском води з урахуванням обґрунтованих критеріїв якості протікання перехідних процесів на виході системи, та здійснені дослідження залежностей цих критеріїв від параметрів регулятора тиску води при різних навантаженнях на водопровідну систему будівлі; - розроблене програмне забезпечення системи автоматичного керування тиском води у водопровідній системі будівлі.
Keywords: ВОДОПРОВІДНА СИСТЕМА БУДІВЛІ, ТИСК ВОДИ, СИНТЕЗ, РЕГУЛЯТОР, ЛЮДИНО-МАШИННИЙ ІНТЕРФЕЙС