Influence of physic-mechanical properties on a choice of metallurgical slags processing technology - Kravchenko, V. P.; Gankevich, V. F.; Pashchenko, A. A. (My University, 2015)
Проаналізовано фізико-механічні властивості шлаків після первинної переробки – тер-мічного (термоудар) і механічного впливу на розплав, схильність відвальних шлаків до розпаду – структурним перетворенням, і можливі види механічної переробки для отримання різних видів шлакової продукції. Наводиться технологічна схема переробки відвальних шлаків (можливе застосування також і для шлаків поточного випуску) з витяганням металу і отриманням широкого спектру шлакової продукції, включаючи в'яжучі матеріали.

Проанализированы физико-механические свойства шлаков после первичной переработки – термического (термоудар) и механического воздействия на расплав, склонность отвальных шлаков к распаду – структурным превращениям, и возможные виды механической переработки для получения разных видов шлаковой продукции. Приводится технологическая схема переработки отвальных шлаков (применимо и для шлаков текущего выпуска) с извлечением металла и получением широкого спектра шлаковой продукции, включая вяжущие материалы.

Physical and mechanical properties of the slag after the initial processing – thermal (thermal shock) and mechanical impact on the melt, the dump slag inclination to disintegration – structural transformations and the possible kinds of mechanical processing to produce different types of slag products were analyzed. Technological scheme of dump slag (it can also be applied to the current release slags) with metal extraction and of slag products wide range, including cementations materials were given.
Keywords: фізико-механічні властивості шлаків; схильність відвальних шлаків до розпаду; види механічної переробки; отримання різних видів шлакової продукції